Ik verzorg uw huisdier met passie

Professionele Vachtverzorging

De vacht van een hond of een kat met lang(-er) haar (stokhaar, krulhaar of zijdehaar, bv) heeft van bij het begin regelmatig onderhoud nodig. Pups of kitten die, zo niet dagelijks, dan toch wekelijks een borstelbeurt krijgen, zullen niet te veel klitten ontwikkelen, en zijn het dan ook helemaal gewend. Ze staan of liggen rustig op de tafel, en laten zich hun vachtverzorging welgevallen.

Anders ligt het als hun eigenaars minder tijd (kunnen) spenderen aan de vachtverzorging. Dan kan je klant zich weleens grommend of jankend manifesteren, zelfs al doe je het beestje geen pijn.

Maar juist dan geeft een vachtverzorging me veel energie. De vacht van de hond ziet er nadien netjes uit, is proper gewassen, droog geblazen en geborsteld en zo van overtollig haar en klitten ontdaan. De oren zijn schoongemaakt en uitgeplukt indien vereist, de nagels – waar nodig – bijgeknipt. Het overtollig prut wordt uit de ogen verwijderd, de vacht wordt geknipt of geplukt, al naargelang het type dat vereist.

Katten worden niet vaak gewassen - ze kunnen hun eigen vacht onderhoud doen tot wanneer ziekte of ouderdom er een stokje voor steekt. Afhankelijk van de lengte van de vacht, zijn wekelijkse of dagelijkse kambeurten aangewezen om de vorming van klitten of vilt te voorkomen. Nagels van de kat worden enkel geknipt indien nodig.

Contacteer me dus gerust indien u een vakkundig en gepassioneerde trimmer zoekt om uw huisdier te verzorgen.

Loading...
Ragou

Ragou gaat al een tweetal jaar bij Adelheid naar de kapper.
Zelf al zit hij er vaak een paar uur - een koningspoedel, dus veel werk - komt hij altijd geparfumeerd, goedgemutst en mooi geknipt naar huis dankzij de goede zorg en professionele service!

Frederik Bordon, Baasje van Ragou, Koningspoedel
Nucca

Mijn Nuca is geen gemakkelijke hond, en naar de trimmer gaan was vroeger een uitdaging. Ik ben bij verschillende trimmers geweest tot ik deze vond. Waarom? Omdat Nuca daar niet wordt behandeld als een nummer maar er wordt goed voor haar gezorgd. Adelheid is zeer vriendelijk met Nuca, en weet hoe haar aan te pakken. Tegenwoordig is Nuca opgewonden als we naar de trimmer gaan, want ze weet dat het een leuke belevenis wordt. En het fijnste wanneer ik haar oppik -- Nuca ruikt dan zo lekker en ziet er goed uit, maar vooral: ze is gelukkig!

Ingrid Brownrigg, Eigenaar van Nuca
Lou
Lou gaat al kwispelend naar Adelheid, dat was bij eerdere trimmers wel anders. Adelheid weet dankzij haar engelengeduld perfect hoe ze de kleinzerigheid van Lou kan overwinnen. Na zijn kapbeurt ziet hij er altijd piekfijn en stralend uit. Hij is dan de vrolijkheid zelve en je kan merken dat het deugd gedaan heeft.
Hilde Van Gelder, Eigenaar van Lou, labradoodle

Volledige verzorging

Borstelen, nagels knippen, trimmen, uitkammen, wassen, schoonmaken, ...
Ik startte mijn zaak op in 2018 onder de naam
K9 Grooming (= canine, dus enkel honden).

In juni 2023 ben ik ook gecertificeerd als katvriendelijke kattentrimster.
Daarom heb ik besloten dat een verandering van bedrijfsnaam nodig was.

Vanaf 1-mei-2023 zal ik werkzaam zijn onder de naam

Ik zal uw huisdier (hond of kat) blijven verzorgen met hun welzijn als hoogste prioriteit.

Diensten

2023-04-29T19:39:36+00:00

Trimmen

We zullen de vacht van uw hond trimmen wanneer nodig. Wij kunnen complexe vachtverzorging geven, zoals u die wenst of zoals de rasstandaard bepaalt. Wij hebben oog voor detail en zorgen dat de hele vacht onder handen wordt genomen.

2023-04-29T19:39:59+00:00

Wassen

Tijdens het baden worden losse haren en dode huidcellen weggespoeld, zodat de vacht gezonder is en glanst. Speciale aandacht wordt geschonken aan oren en ogen.

Professionele Verzorging van Huisdieren

Eigenaars vertrouwen ons om hun geliefde gezelschapsdieren piekfijn te verzorgen.

We zijn specialisten, die ons inzetten om diervriendelijke vachtverzorging en veel liefde te geven.